***       Водещите новини за деня до 13.00

...
   ***       Водещите новини за деня до 13.00
Коментари Харесай

Водещите новини! Петков: Няма „независим“ кадър, ако е препоръчан от Борисов. Северна Корея е основен доставчик на оръжия за Русия

   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 2 април   

 

„ Заключението е: няма „ самостоятелен “ кадър, в случай че идва като рекомендация от Борисов! ГЕРБ-ДПС в никакъв случай не вършат инцидентни ходове, изключително в случай че става въпрос за Министерство на вътрешните работи “, написа Петков. 

„ Когато се съставяше кабинета Денков-Габриел, първото предложение за министър на вътрешните работи пристигна от Борисов.

Борисов предложи Атанас Илков, за който нашата инспекция сподели, че е с близки контакти с ГЕРБ-ДПС.

След това Мария Габриел (значи отново Бойко Борисов) предложи Калин Стоянов.

Нашата инспекция в първия миг и след това моят диалог с господин Стоянов не сподели директна взаимозависимост, само че последващите дейности и бездействия на вътрешния министър ни опровергаха неведнъж.

Заключението е: няма „ самостоятелен “ кадър, в случай че идва като рекомендация от Борисов! ГЕРБ-ДПС в никакъв случай не вършат инцидентни ходове, изключително в случай че става въпрос за Министерство на вътрешните работи.

***

„ Г-н Пеевски през днешния ден беше по-честен. Той сподели, че колкото и гласове да имат след изборите, ще си приказват с ГЕРБ. Докато Борисов сподели, че няма да си приказват. Време е да не се срамят и да излязат да кажат, че ръководят дружно “.

***

***

***

***

Колко коства трапезата в Серес?

Според локалните разликата в цените на храните спрямо 2023 година е към 30%. Домати има и за 1,90, и за 3,20 евро. Краставиците бележат спад в цената си, а цитрусите са поскъпнали - към 3,20 евро за кг. Яйцата и картофите са поевтинели.

В Германия са избрали да живеят доста българи. Хранителните артикули са по-скъпи с 0,9% през февруари по отношение на предходната година.

***

Военновъздушните сили на България и Военновъздушните сили на Съединени американски щати ще проведат взаимна подготовка през днешния ден, 2 април, оповестиха от пресцентъра на министерството на защитата.

Военнослужещи от авиобаза – Безмер, взаимно с предни авионасочвачи от Военновъздушни сили на Съединени американски щати, ще упражнят симулирано поразяване на земни цели от самолети В-1, основани във военновъздушна база Морон в Испания.

***

Сред аргументите „ Ислямска страна “ – Хорасан да нападна концертната зала „ Крокос сити хол “ в Русия е поддръжката на съветския президент Владимир Путин към режима на сирийския президент Башар Асад. Този извод направи пред Дарик журналистът Мохамед Халаф.

***

Израелски изтребители през вчерашния ден нападнаха постройка на иранската дипломатическа задача в Дамаск, като при нападението бяха убити трима ирански генерали и четирима офицери. Опасенията, че отговорът на Иран може да докара до разгръщане на войната в Близкия изток, през днешния ден заемат централно място в западния щемпел, съобщи Българска телеграфна агенция.

В. „ Ню Йорк таймс " написа, че убитите ирански военни са ръководели тайните интервенции на Иран в Близкия изток. При удара са починали трима генерали от елитните сили „ Кудс " към Корпуса на стражите на Ислямската гражданска война (КСИР) и още четирима офицери. Един от тях е Реза Сахеди, старши пълководец в „ Кудс ", който е управлявал тайните им военни интервенции в Сирия и Ливан.

Загинал е и заместникът му - военачалник Мохамед Хади Хаджриахими, както и военачалник Хосейн Аман Алахи, който е отговарял за военните интервенции на „ Кудс " в района.

***

Северна Корея изстреля балистична ракета край източното си крайбрежие, оповестиха през днешния ден южнокорейските въоръжени сили, представени от Ройтерс.

Японската брегова защита заяви, че ракетата е паднала в морето.

***

Пхенян се обрисува като главен снабдител на оръжия за Русия - доставени са обширни военни пакети, в това число балистични ракети и над 3 милиона артилерийски снаряди.

Ръководителят на прокуратурата в Харков споделя, че употребяваните севернокорейски ракети от началото на войната са към 50, което е с пет пъти повече от числата, които Пхенян е оповестил.

***

Германия ще поддържа Украйна със 180 000 артилерийски снаряда като принос към воден от Чехия проект за закупуване на муниции за Украйна с цена от 576 милиона евро, заяви министерството на защитата, представено от Ройтерс.

***


 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР